Höstbrev från föräldraföreningen

Hej alla föräldrar på Höglandsskolan!

Allt för att synas

Höstterminen är igång och med hösten kommer även de mörka månaderna. Föräldraföreningen vill att våra barn ska synas ordentligt i mörkret och därför kommer föräldraföreningen att dela ut reflexer till alla barn på Höglandsskolan. Utdelningen sker utanför skolan onsdagen den 11:e oktober mellan 7.30-8.30. Vi ser givetvis även till att skolan får extra reflexer till de barn som inte är i skolan på onsdag eller av annat skäl inte fått en reflex.

Dags för klassresa?

Vidare börjar det bli dags att planera inför nästa års klassresa. Många klasser har redan börjat att samla in pengar. På föräldraföreningens hemsida tipsar vi om olika sätt att samla in pengar.

Ett hett tips är att ordna disco för lågstadiet, det brukar vara väldigt uppskattat. Både kul och för de som ordnar och de som får gå.

Till de klasser som hunnit åka på sina klassresor: Glöm inte att söka bidrag i tid!

Är du klassförälder?

Ta gärna en titt här på hemsidan om att vara just klassförälder.

Ni är viktiga för våra barn och skolan!

Höstlovet närmar sig

Om bara ett par veckor står höstlovet för dörren, vi vill därför tipsa om en trevlig höstlovsaktivitet:

Mellan den 3:e och 4:e november, på Bonniers konsthall, ordnas en filosofiworkshop för barn mellan 9 och 12 år. Johan G:son Berg leder workshopen där man spånar om aktuella bilder, han är pedagog för Ung filosofi på Södra Teatern och lärare i vetenskapsfilosofi på Kungliga Tekniska Högskolan. Det är helt gratis att delta.

Det finns en massa annat att göra både i och utanför Stockholm. Många bibliotek och museum ordnar med roliga aktiviteter för stora och små barn.

Gå in här för fler tips.

Dags för årsmöte

Den 23:e oktober kl.18:00 är det årsmöte för Höglandsskolans föräldraförening. Vi behöver alltid förstärkning av fler föräldrar. Du kan engagera dig mycket eller lite eller om du föredrar det hjälpa till att driva en specifik fråga. Det går också bra att bara komma på årsmötet och prata med oss. Vill du ha mer information eller engagera dig ta kontakt med vår ordförande Erica Olivius på erica.olivius@gmail.com.

Stöd till föräldraföreningen

Höglandsskolans föräldraförening företräder och tillvaratar både föräldrar och elevers intressen. Genom ditt bidrag kan vi genomföra många uppskattade traditioner på skolan och även skapa nya, som till exempel det nya kulturbidraget. Just det bidraget möjliggör för lärare/informatörer att göra något extra med klassen, kanske se en föreställning, konsert eller utställning som annars inte hade varit möjligt.

Att stödja föräldraföreningen ekonomiskt är frivilligt men ju fler medlemmar vi blir desto mer kan vi bidra till barnens olika aktiviteter och skolmiljö. Ditt bidrag är viktigt för barnen!

Var med och stöd med 200 kr per familj på Pg 351999-8, eller swish 070-7133448 (mottagare Angelina Evans).

Tack!

Vi önskar er alla en fortsatt härlig höst!

Vänliga hälsningar,

Höglandsskolans föräldraförening