Sommarbrev från föräldraföreningen

Hej kära föräldrar!

Vi vill börja med att rikta ett stort tack till alla klassföräldrar, lärare och skolpersonal för det fina engagemanget inför, och på, Höglandsskolans dag. Det är ni tillsammans som gör det möjligt att genomföra den här dagen och det blev ett lyckat arrangemang. Trots regn och kyla lyckades vi samla in över 30.000 kr! Tack även till alla er köpsugna föräldrar som kom med glatt humör, trots att vädret inte var med oss.

Pengarna gör det möjligt för oss att bidra till bland annat klassresorna för låg-, mellan- och högstadiet, kulturbidrag till alla klasser, vinterresan för högstadiet, dela ut priser och stipendier samt bidra till skolans inne- och utemiljöer. Nu senast har vi hjälpt till att göra det lite mysigare i uppehållsrummet. Vi för en kontinuerlig dialog med skolan om var och hur vi kan göra skolmiljön lite trevligare för våra barn. Vi bidrar också till att sätta en extra guldkant för lärarna vid deras avslutningsmiddag i samband med skolavslutningen och att göra det lite extra mysigt för både barn och skolpersonal på lucia.

Vi vill även påminna om hur viktigt det är att vi föräldrar går ut och föräldravandrar, särskilt för de som har barn i högstadiet.

Schemat de tider som finns kvar:

Samling 22:00 utanför Höglandsbion.

18:e maj ansvarig klass 8

25:e maj ansvarig klass 9

1:a juni ansvarig klass 7

8:e juni ansvarig klass 8 (skolavslutning, bra om föräldrar från alla klasser är ute och vandrar)

Äppelviksskolans föräldraförening har med anledning av den oro och det stök som förekommit på sista tiden, arrangerat ett informationsmöte tillsammans med Brommas fältassistenter i Äppelviksskolans aula för alla högstadieskolor i området. Mötet kommer att fokusera på vad man kan och får göra vid olika situationer och vem man kan ringa. Mötet är kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs.

När: 22:a maj 19.00-20.30

Se bifogad inbjudan.

Nu är snart vårterminen slut och sommarlovet står för dörren, därför har på vår hemsida länkar till roliga aktiviteter att göra på sommarlovet.

Tack alla föräldrar som betalat in medlemsavgiften för året.

Mer engagemang

För dig som vill engagera dig i Höglandsskolans föräldraförening eller bara har frågor och synpunkter är du välkommen att kontakta oss i Föräldraföreningen via info@hoglandsskolan.se

Vi önskar skolans elever, personal och alla föräldrar en fin sommar!