Dags för föräldravandringar igen!

Hej alla högstadieföräldrar.

Vi i Höglandsskolans föräldraförening hoppas ni haft en härlig sommar!

Nu när skolan drar igång är det även dags för att börja föräldravandra igen.

Syftet är att synas i området, vara tillgängliga så att våra barn kan känna sig trygga och att vi efter behov kan hjälpa de som behöver. För att försöka skjuta på alkoholdebuten och minska riskerna när det gäller droger och alkohol bland våra ungdomar vill vi att föräldrar är synliga i närområdet. Att föräldravandra är ett enkelt och bra sätt att vara med och skapa en lugnare miljö ute för våra ungdomar. Det är även ett trevligt sätt för oss föräldrar att lära känna varandra.

Föräldrar i årskurs sju, åtta och nio ansvarar för vandringen fredagskvällar under augusti och september på höstterminen och under vårterminen från Valborg fram till skolan slutar i juni.

När och var samlas vi?
Kl. 22.00 på fredagar träffas Höglandsskolans föräldrar vid Höglandsskolans biograf. Där kan man utbyta telefonnummer och fördela sig i området. På så vis kan vi hjälpa varandra och hålla kontakten under kvällen. Viktigt är att ingen behöver gå ensam.

Schema HT 2018
24:a augusti ansvariga åk 8
31:a augusti ansvariga åk 9
7:e september ansvariga åk 7
14: e september ansvariga åk 8
21:a september ansvariga åk 9
28:e september ansvariga åk 7

Schema VT 2019
30:e april ansvariga åk 9
3:e maj ansvariga åk 7
10:e maj ansvariga åk 8
17: e maj ansvariga åk 9
31:a maj ansvariga åk 7
7:e juni ansvariga åk 8
11:e juni skolavslutning, då är det bra om föräldrar från alla klasser är ute och vandrar

För mer information och var man kan vandra finns här.

Höglandsskolans föräldraförening